Bhut Jolokia Chili mag

Értékelés 5.00 az 5-ből, 1 értékelés alapján

3 790 Ft

20 darab Bhut Jolokia paprika mag.

Ez volt az első szuper chili paprika, melyet később  Carolina Reaper (jelenlegi világrekorder) követett. Szokták mág Szellem chilinek is azaz Ghost Chilinek is hívni. Nagyon erős és jellegzetes ízvilággal rendelkezik.

Report Abuse
Kategóriák: , , , , , , , Címke:

Leírás

Bhut Jolokia Chili mag
Az első “Super” chili! 2006-ban a Bhut Jolokia paprikát (nevezik még Naga Jolokia vagy Ghost chilinek is), hivatalosan több mint egymilliós SHU értéket mértek. A Guinness Rekordok Könyvében a legerősebb chili paprika címet kapta, míg a Trinidad Scorpion ‘Butch T’ meg nem fosztotta ettől a címtől.
A Szellem paprika továbbra is a világ egyik legerősebb paprikája, és ha összehasonlítja SHU-ját egy Jalapeno chilivel, ami mindössze 2.000 – 8.000 SHU-val rendelkezik, akkor rávilágít arra, hogy mennyire is erős chiliről beszélünk. Az indiai Assam régióból származik. A Szellem paprika 5-7,5 cm hosszúra, 2,5 cm szélességűre nőhet. Gömbölyű tetejű, kissé meghosszabbodva, göndör pöttyös textúrával.
Háromszor erősebb, mint az például az Orange Habanero chili. Javasoljuk, hogy nagyon kis mennyiségben használja és nagyon nagy körültekintéssel járjon el.
A Szellem paprika kb. 90 cm magasra nőhet. nek, és szükség lehet tárolásra, ha túlságosan nehézek. Ahogy a mondás is tartja, minden jó dologra várni kell és sajnos ezekre a Szuper erős Bhut Jolokia  magvakra is várni kell, meglehetősen nehézkes a csíráztatás, türelemre van szükség. 40 vagy akár még több napot is eltarthat a csírázás, és gondoskodni kell arról, hogy a vetőmag megfelelő mennyiségű vizet kapjon. Ha túl itatott a vetőmag, a csírázás előtt rothadni kezd, és ha túl kevés vizet kap a mag nem fog csírázni.

Szüretelés: Akkor szüretelhető a Bhut Jolokia chili paprika, ha narancssárga / piros színre vált. Körülbelül 120 nappal az ültetést követően.

A magokat a szezon elején kell vetni, mivel a Ghost chili paprikának sokáig tart a növekedési és termesztési időszaka. Állandó magas hőmérsékleten kell tartani ha lehet a belső részen.

A Bhut Jolokiának szüksége lehet egy kis segítségre. Kézzel kell beporozni és nem ritka, hogy az első virág leesik.

Nagyon óvatosan kell kezelni, gyermekektől és a meggondolatlan személyektől elzárva tartandó!

Hőérzet: 10/10 Extrém erős. 800.000 – 1.200.000 (SHU) Scoville egység.

Kültéri ültetés: január – április
Érési idő: 90-120 nap
Kültéri szüretelés: augusztus – október

Gyártó: SDCF

Méret: 1 méter magasra is nőhet, a paprikák kb. 5 cm-esek. Színe: narancssárga / piros.

20 darab Bhut Jolokia paprika mag.

Kereskedelmi növénytermesztésre nem alkalmas!

Tippek, újdonságok és kedvezmények a hírlevelünkben. Iratkozz fel Te is!

További információk

Tömeg 0.02 kg
Darabszám

, ,

Bhut Jolokia Chili mag termékről 1 értékelés

  1. Értékelés: 5 / 5

    Horváth787

    Köszönöm. A magok rendben megérkeztek.

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sorry no more offers available
Cart
Your cart is currently empty.